Pagina's

zondag 12 mei 2013

Werken met behoud van uitkering bij Landschap Noord-Holland

Van de website van Landschap Noord-Holland: Landschap Noord-Holland is groot en uniek in de uitvoering van terreinwerkzaamheden in opdracht van particulieren en boeren, provincie en gemeenten, waterschappen en andere natuurbeschermingsorganisaties in Noord-Holland. Hetzelfde doen ze voor buurtbewoners of vrijwilligersgroepen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van een stukje van het karakteristieke Noord-Hollandse landschap. In totaal beheert Landschap Noord-Holland op deze manier 125 gebieden en 150 km oever, dijk en berm.
Werklocaties. De Groenploeg werkt vanuit vier locaties: Haarlemmerliede, Uitgeest/Assendelft, Amsterdam en Stompetoren.


En wat is er mooier om voor al die boeren, provincies, gemeenten, waterschappen en andere natuurbeschermingsorganisaties gratis arbeidskrachten in te zetten die onder druk van de uitkeringsinstantie met behoud van uitkering werken en gewoon regulier werk doen dat ook door betaalde krachten kan worden gedaan. Dit is veel goedkoper!

Er zijn bij Landschap 3 mogelijkheden.

1. Leer- en werktraject in combinatie met mogelijk een gekwalificeerd opleidingstraject. Interne scholing behoort tot de vaste mogelijkheden.
 2. Voortraject voor kandidaten met enige afstand tot betaald werk.Werkervaringstraject voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om werkgevers- en inhoudelijke vaardigheden op te doen.
 3. Vrijwilligerswerk (met behoud van uitkering). Een activeringstraject voor kandidaten waar betaald werk niet altijd haalbaar is.

Er worden mensen gratis ingezet maar het is nogal vaag hoeveel dat er zijn en welke rechten ze hebben. Ad 1. 'Leer- en werktraject in combinatie met MOGELIJK een gekwalificeerd opleidingstraject. Maar het kan ook interne scholing zijn. Wat houdt dat in? Onduidelijk. Maar je kunt ook in een 'voortraject'. Hoelang gaat dat duren? Wat is de vervolgstap? Is die er wel voor iedereen?

Vier Groenploegteams voeren groenwerkzaamheden uit op ecologisch verantwoorde wijze. De werkzaamheden variëren van aanleg en beheerwerkzaamheden van riet- en hooilanden, landgoederen, natuurvriendelijke oevers, terrastaluds, boomgaarden, knotwilgen, paddenpoelen, houtwallen en nog veel
meer. Gewoon regulier werk dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten