Pagina's

zondag 12 mei 2013

Discussie in 'Drents Diep' een programma van RTVdrenthe over werken met behoud van uitkering

Gepubliceerd op 26 mrt 2013

Werken met behoud van uitkering. Een goede manier om mensen weer aan het werk te krijgen? Of uitbuiting van uitkeringsgerechtigden? We praten er over in Drents Diep..... De discussie is gepubliceerd op Youtube.

Goed geschoolde mensen die in de bijstand terecht komen en vervolgens met behoud van uitkering aan het werk gaan in bijvoorbeeld de groenvoorziening. Steeds vaker komt het voor.

Gemeenten zetten uitkeringsgerechtigden aan het werk om werkritme en ervaring op te doen, maar slaan daar volgens de vakbond in door. De FNV heeft dit zwartboek samengesteld met reacties uit de praktijk: Ja, de baan die ik nu met behoud van uitkering moet doen, daar ben ik een week eerder voor afgewezen. Dat was een reguliere vacature met normaal loon.

Discussie tussen Henk van der Meer van FNV Bondgenoten en Harm Assis van Groen Links, wethouder van de gemeente Tynaarloo. De gemeente Tynaarloo werkt samen met de gemeenten Assen en Aa-Hunze in 1 sociale dienst. Er zouden 700 mensen voor het project in aanmerking komen en er werken nu 100 bijstandsgerechtigden vooral bij werkgevers in het midden en kleinbedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten