Pagina's

zondag 12 mei 2013

In de gemeenten Montfoort en Sittard-Geleen werken werklozen met behoud van uitkering op voorheen gesubsideerde banen die zijn wegbezuinigd.

In de gemeenten Montfoort en Sittard-Geleen werken werklozen met behoud van uitkering op voorheen gesubsidieerde banen die zijn wegbezuinigd. Het gaat om bijstandsgerechtigden met een korte afstand tot de arbeidsmarkt. Veel uitkeringsgerechtigden staan volgens wethouder Berry van Rijswijk (GroenLinks) te springen om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld de horeca en de groenvoorziening of als klassenassistent, ook al ontvangen ze daar geen loon voor. Volgens de vakcentrale FNV en de SP is deze werkwijze in strijd met het recht op het minimumloon. De FNV vindt dat Montfoort met zijn werklozenaanpak over de schreef gaat. Ze worden volgens de lokale vakbondssecretaris Gijs Rijsdijk 'in de bijstand gehouden terwijl ze gewoon aan het werk zijn'. Maar Van Rijswijk zegt dat hij toestemming heeft van het ministerie van Sociale Zaken. Kamervragen van PvdA kamerlid Mariette Hamer werden door de toenmalige staatssecretaris Paul de Krom beantwoord, maar ze werd met een kluitje in het riet gestuurd. Lees de antwoorden op de kamervragen.

Over deze zaak is in 2012 veel publiciteit geweest.
Bovenstaande artikelen zijn geschreven in 2012. Over hoe het de deelnemers verder is vergaan is geen informatie te vinden.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten