Pagina's

donderdag 9 mei 2013

nieuwe manier van verzet door uitkeringsgerechtigden

Van de website De Lange Mars: http://delangemars.nl/
Het verzet tegen de manier waarop de overheid uitkeringsgerechtigden te werk stelt ´met behoud van uitkering´ groeit. Niet alleen wordt er in toenemende mate tegen gedemonstreerd, zij het op kleine schaal, maar ook ontstaan nieuwe manieren van verzet zoals het dagboek van Geer en Greetje.

Geer en Greetje op Facebook beschrijven van dag tot dag wat een tewerkgestelde uitkeringsgerechtigde mee maakt. Zij zijn in Friesland tewerkgesteld via Pastiel.
Volgens Pastiel is het de bedoeling eerst 4 weken productiewerk te doen tijdens de zogenaamde diagnosefase. Deze fase moet inzicht geven in de mogelijkheden en kwaliteiten van de tewerkgestelden. Na maximaal 4 weken volgt advies over een vervolgtraject. Bij goed functioneren is er een mogelijkheid om doorverwezen te worden naar jobhunting / jobcoach.
Ondertussen zijn Geer en Greetje bezig met washandjes vouwen, doosjes vouwen, dichtplakken, stickeren, deodorant busjes doosjes stoppen. Dit zou  bedoeld zijn om de mensen te observeren en hun kwaliteiten vast te stellen. Dag in dag uit worden deze mensen voor de gek gehouden. De betrokkenen weten dit, realiseren zich dat zij niet bezig zijn met het vergroten van een kans op werk. Zij worden misbruikt, op deze manier brengen zij geld op voor Pastiel.
Bron: Geer en Greetje op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten