Pagina's

dinsdag 28 mei 2013

Actie oproep. Ga mee naar Den Haag woensdag 5 juni!

Actie oproep

Doe mee aan de actie bij de vergadering van de vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer op woensdagochtend 5 juni a.s. in Den Haag.  


Die ochtend wordt onder andere aandacht besteed aan (misstanden met) werken met behoud van uitkering. Het wordt tijd dat de Tweede Kamer van ons hoort hoe de praktijk echt is! Van mensen die zelf de gevolgen van dwangarbeid meemaken en die in tegenstelling tot een meerderheid van de Tweede Kamer willen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze dwangarbeid, slechte behandeling, gebrek aan respect en verplicht werken zonder loon en zonder uitzicht op een betaalde baan voor wie dat wil en kan. Vanaf vorige week proberen we al om de staatssecretaris en de vaste Kamercommissie zover te krijgen om een petitie van ons aan te nemen. Dat is nog niet rond en als dat niet lukt willen we tijdens het debat ons ongenoegen uiten. Voor de actie heb je een geldig legitimatiebewijs nodig om de Tweede Kamer in te komen.

Voor de Amsterdammers: Als we met meer dan twintig mensen uit Amsterdam komen, regelen we een bus. Anders reizen we gezamenlijk met de trein vanaf Amsterdam Centraal naar Den Haag. Het retourtje Amsterdam - Den Haag betalen we voor je. Geef je op via info@dwangarbeidnee.nl. Of bel 020-6898806. Je krijgt dan in de loop van de week meer informatie.

Actie Comite Dwangarbeid Nee Amsterdam

3 opmerkingen:

 1. Lijkt mij niet zo slim om een demonstratie door de week te organiseren, er kunnen mensen bij zijn, die dan werken moeten, mensen met parttimebanen bijvoorbeeld.
  Er schijnt binnenkort ook een demonstratie van de Thuiszorg te komen - georganiseerd door ABVAKABO - is het niet beter om de handen ineen te slaan en met z'n allen te gaan demonstreren? En dat is ook op een zaterdag, ik geloof de 8e juni.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan zaterdag 8 juni ook meedoen onder de leus: dwangarbeid in de zorg? Nee. Dde oproep volgt morgen. De actie van zaterdag heeft alles te maken met onze actie. De regering wil dat bijstandsgerechtigden het werk van de ontslagen thuiszorgwerkers gaan doen.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen