Pagina's

maandag 24 juni 2013

Een tijdbom onder het werken met behoud van uitkering. Centrale Raad van Beroep spreekt uit dat onbetaalde werkzaamheden in dit geval op loon waardeerbare activiteiten zijn en dat in dit specifieke geval loon betaald had moeten worden.

CRvB 19 juni 2013, CA3775 WW: het onbetaalde werk bij Bureau Sociaal Raadslieden in Veldhoven leidt tot verlies van de status van werknemer CRvB

samenvatting: “Verlies van werknemerschap en WW-recht voor het aantal uren dat appellante werkzaamheden verricht. Het BSR is een ideële instelling waarvan de uitvoerende werkzaamheden worden verricht door onbetaalde medewerkers, die werkzaam zijn voor een per medewerker overeengekomen aantal uren per week en volgens een vooraf vastgesteld rooster. De werkzaamheden zijn van juridisch-adviserende aard en worden gecoördineerd door een betaalde kracht. De rechtbank heeft uit de aard van de werkzaamheden en de structuur waarbinnen die bij BSR plaatsvinden terecht afgeleid dat dit werkzaamheden zijn die tot het verlies van werknemerschap leiden. Appellante zou weliswaar geen loon ontvangen voor het werk bij BSR, maar dat neemt niet weg dat voor de werkzaamheden die zij zou gaan verrichten in het maatschappelijk verkeer, dat wil zeggen buiten het verband van BSR, een beloning mag worden verwacht.”

Commentaar

Dit lijkt mij een vergelijkbare sitatie als bij de formulierenbrigade en bij de ombudsteams, die nu worden opgericht blijkbaar.

Piet van der Lende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten