Pagina's

zaterdag 22 juni 2013

Edenaren in de Bijstand, kom met je verhaal!

Edenaren in de Bijstand, kom met je verhaal!
20-06-2013 13:45
LEZERSNIEUWS Door: Ellen Janssen
1 reactie

Geplaatst in Edestad.nl waar je ook kunt reageren.

Op mijn 53e is het ondanks veel pogingen nog niet gelukt om een baan te vinden. Dus ben ik in de bijstand beland. Dat is nooit makkelijk geweest, je doet het bepaald niet voor je plezier. Maar door alle bezuinigingen wordt het nu zo langzamerhand onmogelijk om nog rond te komen.
Bovendien heeft de gemeente de meeste ‘extraatjes’ die het nog draaglijk maakten, afgeschaft. Zoals de witgoedregeling, bijzondere bijstand e.d. De langdurigheidstoeslag is opgeschoven van 3 naar 5 jaar. Mensen worden nu ineens geacht alles ‘uit eigen middelen’ te kunnen betalen.

Het huidige beleid van de gemeente Ede is keihard. Mensen worden bijvoorbeeld gedwongen om niet-passend werk te accepteren, zonder dat ze er een cent voor betaald krijgen. Ze krijgen zelfs geen vergoeding voor reiskosten of kinderopvang.
Bovendien zijn sommige vormen van werk duidelijk verdringing van betaalde arbeid, zoals werken voor PostNL. (Leuk voor de Edese belastingbetaler om te weten: u draagt dus zonder het te weten financieel bij aan dit bedrijf.)

Het is hard nodig dat de mensen die hierdoor getroffen worden hun mond opendoen. Ook het FNV en de Bijstandsbond willen hun verhalen graag horen. Zij zeggen: ‘Mensen in de bijstand komen te weinig met hun ervaringen naar voren, vaak uit angst. Maar als zij hun mond houden, kunnen wij ook niets doen’.

Dus: kom alsjeblieft met je verhaal, zodat we samen invloed kunnen uitoefenen op het huidige beleid! Als je je mond houdt, kan de gemeente gewoon haar gang blijven gaan. Dan kun je erop rekenen dat het allemaal nog veel erger gaat worden!
Je kunt je verhaal aan mij mailen: ellenjanssen26@gmail.com. Via de mail kun we, als je dat wilt, ook telefonisch contact hebben (voor jou kosteloos). Je blijft gegarandeerd anoniem!

Ik wil van de verhalen een zwartboek maken, en dat aan vertegenwoordigers van de gemeente aanbieden. Zoals de wethouder, mw. Ligtelijn.

1 opmerking:

  1. er is een vonnis van een rechtbank dat volgens mij als baisis kan dienen voor meer rechtzaken tegen Gemeentes: http://www.fnv.nl/themas/sociale-zekerheid/nieuws/gemeenten-maken-misbruik-van-werklozen/#%2EUVByXS4zBx8%2Efacebook

    BeantwoordenVerwijderen