Pagina's

vrijdag 17 januari 2014

Werkmeesters Dwangarbeiderscentrum Praktijkcentrum Laarderhoogtweg in Amsterdam intimideren klokkenluiders

Op 24 december jl. publiceerde de Volkskrant op de voorpagina een artikel over de wantoestanden bij het Praktijkcentrum Zuidoost. Het verhaal is gebaseerd op getuigenissen van mensen die daar te werk zijn gesteld.

Waar het Actiecomité Dwangarbeid Nee al die tijd rekening mee heeft gehouden is nu werkelijkheid geworden. Namelijk het intimideren van de geïnterviewde

Want afgelopen donderdag belde een van de klokkenluiders op met het verhaal dat sinds ze haar verhaal heeft gedaan in de Volkskrant, zij een zeer een speciale behandeling moet ondergaan. Zo wordt ze regelmatig apart van de groep gezet als reactie op de opmerkingen in de Volkskrant dat ze apart van de groep wil lunchen tijdens schafttijd. Die speciale behandeling valt zelfs haar collega s op, die aan haar vroegen, waarom zij sinds kort anders behandeld wordt dan de rest.

Afgelopen week echter liep het plotseling de spuigaten uit. De werkmeester kwam naar haar toe en zette vijf dozen met schoenen voor haar neer en zei bits: poetsen jij. Het getreiter echt beu nu, weigerde zij dat, waarop ze kon vertrekken met de mededeling: Maandagochtend heb jij een stevig gesprek met de klantmanager. Aan de Laarderhoogtweg zijn ze dus niet blij met de ontstane situatie, waarbij nu naar buiten is gekomen dat vernederingen ondergaan geen uitzondering is maar regel.

Het is duidelijk dat we dit als Actiecomité Dwangarbeid Nee niet pikken. Intimidatie van tewerkgestelden maakt geen onderdeel uit van het leren van werknemersvaardigheden. Intimidatie van mensen die opkomen voor hun rechten is misselijkmakend en dit kunnen we niet ongestraft over ons heen laten komen. Daarom roepen we iedereen op om te protesteren, protesteren en nog eens te protesteren. Daarom Komt allen 

Maandag 20 januari naar het Praktijkcentrum Zuidoost aan de Laarderhoogtweg 51 in Amsterdam Zuidoost
We zijn er al om 07.30 uur en we blijven tot 12.00 uur.

Voor meer informatie: Bijstandsbond Telefoon: 020 689 88 06 of  info@bijstandsbond.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten