Pagina's

maandag 20 januari 2014

Succesvolle actie comité Dwangarbeid Nee tegen strafkortingen

Vanochtend om half acht verzamelden zich zo’n vijftien actievoerders bij het Dwangarbeiderscentrum “Praktijkcentrum Zuidoost” aan de Laarderhoogtweg in Amsterdam. Het ging om actievoerders van het comité Dwangarbeid Nee, waar ook Doorbraak aan mee doet, die zo hun solidariteit toonden met een daar tewerkgestelde vrouw. Die werkte namelijk mee aan het stand komen van de geruchtmakende artikelen in de Volkskrant van 24 december over de wantoestanden in het centrum.
Vanaf dat moment echter werd ze door de werkmeester geïntimideerd en zelfs getreiterd. Afgelopen week liep het de spuigaten uit. De werkmeester kwam naar haar toe en zette vijf dozen met schoenen voor haar neer en zei bits: “poetsen jij”. Het getreiter nu echt beu, weigerde ze dat. Daarop kon ze vertrekken met de mededeling: “Maandagochtend heb jij een stevig gesprek met de klantmanager.”
Het was duidelijk dat hier sprake is van intimidatie, en dat was voor het comité Dwangarbeid Nee reden om op een luidruchtige manier onze afschuw te laten merken. En met succes. De boete die de vrouw boven het hoofd ging, werd ingetrokken. Misschien ook omdat een van de actievoerders met haar meeging naar het gesprek met haar klantmanager. Die riep op haar beurt er weer directeur Yoeri van der Lugt bij. Dat laatste geeft ons behaalde succes extra allure.
Dwangarbeid Nee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten