Pagina's

woensdag 19 juni 2013

Oproep clientenraad Utrecht tegen werken met behoud van uitkering

Beste mensen,

De gemeente Utrecht heeft onzalige plannen om mensen met een uitkering aan het werk te zetten voor een uitkering. Nu al worden mensen gedwongen om papier te gaan prikken voor een bijstandsuitkering.
De Kliëntenraad protesteert daartegen.

Kom ook naar het stadhuis op dinsdagavond  25 juni en ga in gesprek met de gemeenteraad.

Als u mee wilt praten kunt u zich via het aanmeldformulier op de site www.utrecht.nl/raadsinformatieavond aanmelden, tot uiterlijk een dag van tevoren.

Het definitieve tijdstip van de bijeenkomst is nog niet bekend. Vanaf een week voor de raadsinformatieavond staan het volledige programma en de bijbehorende stukken op internet; http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=339855.

Met vriendelijke groet,
Joop de Ram

Citaat uit onze brief aan de gemeente:

´Wat is het nieuwe vooruitzicht dat de re-integratieverordening biedt? Beschouw het perspectief dat het College aan mensen ouder dan 45 jaar in de bijstand biedt: 4 maanden werktraining; 6 maanden zonder loon bij een werkgever en daarna 4 jaar werken voor een uitkering. Is dit waar het Collegeprogramma van Groen Links, PvdA en D66 zo vlak voor de verkiezingen een onverwachte wending neemt?
De beloning voor het werk voor een uitkering deugt niet en het werk deugt niet voor iedereen.
Tijdens gesprekken met mensen, die nu al op basis van een participatiecontract zes maanden lang papier prikken en vuilnisbakken legen in de parken,  vergeleken de papierprikkers hun “werk voor de uitkering” met “de taakstraf”. Taakgestraften zijn beter af zeggen de papierprikkers. Want een taakstraf duurt minder lang. Het werkzoekende volk voelt zich dus gestraft en genadeloos aan het werk gezet. De knoet gaat er over. Ze krijgen een trap onder de kont. Hup, aan het werk. Kan dat zomaar? Wil de gemeenteraad dit? Aan scholing wordt geen tijd meer verspild. Vacatures krijgen de papierprikkers niet aangeboden. Arbobeleid ontbreekt. Hulp bij solliciteren is niet meer aan de orde. In geval van beslag op de uitkering is er geen bedrijfsmaatschappelijk werk dat de papierprikkers bijstaat. Het meest linkse College van Nederland haalt rechts over rechts in en drijft werkzoekenden van de vluchtstrook af. Armoe troef.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten