Pagina's

donderdag 6 juni 2013

Ook in Amersfoort wordt een actiecomite dwangarbeidnee opgericht

Ook in Amersfoort wordt een comité Dwangarbeid nee Amersfoort opgericht. Het initiatief is genomen door de samenwerkende bonden Abvakabo, Bondgenoten, Bouwbond FNV. 
Vanaf de eerste bijeenkomst wil men de ervaringen bundelen en daar waar nodig concrete acties gaan voeren. Bij het Kantoor bijstand, `werk´plaatsen waart mensen gedwongen worden te werken met behoud van uitkering. Er is een brief naar bijna 1500 vakbondsleden in Amersfoort e.o. gestuurd 

Samenwerkende Bonden Eemland en Omstreken

Actiecomité Dwangarbeid Nee !! 

Werkloos worden is geen pretje en zó lang werkloos zijn dat je terecht komt in de bijstand is nog minder. Toch is het voor veel mensen in Nederland de keiharde realiteit.
Als uitkeringsgerechtigde terecht komen in de bijstand raakt je niet  alleen financieel. Blijkbaar behoor  je als je gebruik maakt van je opgebouwd recht tot de groep van Profiteurs- klaplopers- niksnutten en ander soort volk waar de maatschappij niks aan heeft.

Dat zou je haast gaan denken als je hoort wat voor verhalen er over uitkeringsgerechtigden verteld worden .
Je hebt in de tijd dat je werkte, mee betaald aan deze regelingen d.m.v. premies en belastingen  en nu moet je er weer wat voor terug doen. Anders ben je een parasiet  !!

Ze willen hebben dat je met behoud van uitkering weer ergens aan de slag gaat. Werken met behoud van uitkering is niets anders dan misbruik maken van sociale uitkeringen.  Werklozen moeten werk doen, zonder loon waar andere werknemers  loon voor krijgen.  Werkgevers vinden dat prachtig

Als FNV  zijn we het zat, dat regulier werk door mensen met een uitkering gedaan gaat worden. Dat mensen met een uitkering onder dwang van uitkerende instanties dit MOETEN accepteren. Anders volgt er een strafkorting of zelfs kwijt raken van de uitkering. Op veel plaatsen bereiken ons allerlei verhalen over deze  wantoestanden.

Wij willen graag van jullie als leden weten welke ervaringen  jullie daar mee hebben in Amersfoort en omgeving
Daarom nodigen we jullie uit voor een bijeenkomst op het FNV vakbondscentrum in Amersfoort

                          Vakbondscentrum Liendertseweg 106  Amersfoort
                                         Woensdag 12  juni  2013  om 14.00 uur

We willen jullie ervaringen horen over bureau  Bijstand van de Gemeente Amersfoort , re-integratiebureau ’ s en dergelijke samen bekijken hoe we daar mee omgaan. Graag zouden we komen tot de oprichting van een Comité : Dwangarbeid Nee !!

Meld je aan voor deze bijeenkomst bij
Dwangarbeid Nee Amersfoort1 opmerking:

  1. Heel fijn dit te lezen mijnheer Hartogs! Dat nog vele plaatsen mogen volgen!

    BeantwoordenVerwijderen