Pagina's

zondag 3 november 2013

Verdringing van betaald werk door dwangarbeid in de praktijk: Staatsbosbeheer

In een Volkskrant artikel van 12 december 2012 wordt duidelijk, dat Staatsbosbeheer moet bezuinigen en dat er daarom 200 medewerkers worden ontslagen. De organisatie gaat vanaf eind 2012 200 van de 1000 banen schrappen. Men hoopt, dat dit kan gebeuren door natuurlijk verloop.

Uit het Volkskrant artikel:
'Ook het 'bestellen' van een boswachter is in de toekomst niet langer gratis. Aan zijn natuuradvies, een excursie of deelname aan een evenement hangt in het vervolg meestal een prijskaartje. Daarnaast laat Staatsbosbeheer eenvoudige beheerstaken uitvoeren door mensen uit instellingen of uit de dagbesteding'.


Lees het hele artikel: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3362117/2012/12/12/Staatsbosbeheer-schrapt-200-banen.dhtml

Op 26 juni 2013 blijkt uit een bericht van RTV Oost oa, hoe Staatsbosbeheer de noodzakelijke werkzaamheden in de natuurgebieden vorm wil geven.

In Hardenberg worden tien werklozen met een uitkering aan het werk gezet bij recreatieplas De Oldemeijer. Ze vegen en onderhouden de paden en ruimen rommel op. Het is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en het Dienstenbedrijf van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Staatsbosbeheer kan de hulp goed gebruiken en de werklozen krijgen er werkervaring bij. Van de werklozen wordt verwacht dat ze het werk aannemen. Doen ze dat niet, dan kan de gemeente als uiterste middel besluiten om te korten op de uitkering.

Bekijk de video in HD op YouTube.
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=165211&cat=1&rubriek=3&o=1

2 opmerkingen:

  1. Ik werk met veel als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Op eigen initiatief, vrijwillig dus, er heen gegaan en geschikt bevonden om het werk te mogen doen. Niets geen dwang van de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen