Pagina's

zaterdag 18 mei 2013

Veel aandacht voor werken met behoud van uitkering in zaterdagkranten

In verschillende zaterdagkranten is er aandacht voor het werken met behoud van uitkering en de uitwerking van de tegenprestatie voor je bijstandsuitkering in verschillende gemeenten. Helaas zijn veel van die artikelen niet op internet raadpleegbaar. Door het copyright dat op sommige artikelen rust omdat free-lancers aan het schrijven van artikelen moeten verdienen en het beleid van gedrukte media om artikelen in de krant niet op internet te publiceren omde mensen te stimuleren een krant te kopen kun je veel gepubliceerd materiaal niet op internet terugvinden.

Hieronder een summier overzicht van dergelijke artikelen in de zaterdagkranten.Het Dagblad van het Noorden meldt in een kort bericht dat bijstandsgerechtigden in de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal boos zijn over 'nutteloos' werk.
Dit meldt FNV lokaal na eigen onderzoek.

In de Gelderlander een opinieartikel van 494 woorden van Dick Westerbeek, voorzitter van Netwerkgroep45plus Nijmegen, een organisatie die 45-plussers steunt bij het zoeken naar werk.
'Er is veel te doen voor straks miljoen werklozen'. 

In de Leeuwarder Courant een achtergrondartikel in de zaterdagbijlage Sneon en Snein van 1603 woorden over het werken met behoud van uitkering in Friesland. Geinterviewd wordt een vrouw, die gewerkt heeft bij het project Pastiel in Zuid-Oost Friesland en die uiteindelijk een baan heeft gevonden. Ze is tevreden over het project. Ze heeft weilswaar op eigen kracht werk gevonden, maar het project zou haar erg hebben geholpen. Ook wordt Adri den Bakker van de FNV geinterviewd, en wordt aandacht besteed aan het zwartboek van de FNV. Den Bakker: ' Op zich is het prima dat mensen in de bijstand iets terug doen. Niks doen is ook geen optie. Beschouw het als je burgerplicht' ,,Helaas heeft de wetgever opengehouden wat de omvang en de duur van de tegenprestatie moeten zijn. Ja, daar kun je natuurlijk over discussiëren Wij zeggen: beperk het tot drie maanden werkervaring en betaal daarna gewoon salaris.''

Over het project van Pastiel is veel te doen geweest op internet van mensen die daar moesten werken en die een facebook pagina- een soort dagboek- begonnen waren. Meldpunt misstanden uitkeringen. 
Voor mensen die geen facebook hebben wordt inmiddels gewerkt aan een weblog voor de facebook pagina. Geen opmerkingen:

Een reactie posten