Pagina's

dinsdag 21 mei 2013

Paul Ulenbelt van de SP: de sollicitatieplicht moet op de schop

Paul Ulenbelt van de SP is vrijdag op twitter een discussie begonnen over de sollicitatieplicht. Hij kreeg veel reacties. Vandaag staat er een stuk over in de Spits waar ook weer veel reacties op zijn.

Artikel Spits:

Met een vacature op bijna zeven werkzoekenden in ons land, moet de sollicitatieplicht in zijn huidige vorm op de schop. Nu werkt deze plicht ontmoedigend, en zelfs beledigend voor een groep mensen voor wie een baan (relatief) kansloos is. De SP die op de laatste werkloosheidscijfers van het CBS vorige week reageert, pleit voor een ‘menselijke maat’. „Pas de sollicitatieplicht aan op de kans van het krijgen van een baan. Laat het UWV bepalen of iemand kans maakt op een baan. Als iemand in zijn omstandigheden moeilijk of geen baan kan vinden, verzwak dan de sollicitatieplicht,” zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt.

Eenmaal per week verplicht solliciteren lijkt niet veel, geeft hij toe. „Maar we horen van werklozen dat ruim vijftig afwijzingen in een jaar heel wat doet met je zelfrespect. Bovendien zit een werkgever ook niet te wachten op al die honderden werklozen die moeten solliciteren, maar niet gekwalificeerd zijn voor de baan. Laat staan op open sollicitaties.”

Lees meer op de website van Spits en reageer daar of op twitter.

1 opmerking:

  1. Go Start punt in Schiedam/maasluis eist 40 solicitatie's per maand aan een jongere die al totaal in een burnout zit. men leeft ernstig in een papieren wereld

    BeantwoordenVerwijderen