Pagina's

woensdag 9 april 2014

Debat over dwangarbeid

Op woensdagavond 16 april om 19.30 uur organiseren de Kritische Studenten Amsterdam een debat over dwangarbeid en de tegenprestatie in de Bijstand. Het debat wordt gehouden in het gebouw van de Universiteit van Amsterdam Oudemanhuispoort 4-6 Zaal OMHP D1.09.
1012 CN Amsterdam. 

Van de weblog van de Kritische Studenten:Iedere student is zich pijnlijk bewust dat een diploma tegenwoordig geen garantie meer is voor een baan. Daarom is het voor ons juist nu noodzakelijk om te kijken naar hoe de overheid werklozen behandelt. Uitkeringen worden gebonden aan steeds strengere voorwaarden, waarbij uitkeringsgerechtigden worden verplicht tot een ‘maatschappelijk nuttige tegenprestatie’. Maar is deze tegenprestatie wel nuttig, of is dit staaltje symboolmachismo een moderne vorm van dwangarbeid? Drie experts, advocaat Marc van Hoof, onderzoeker Alex Corra en kamerlid Sjoerd Potters (VVD), treden op woensdag 16 april om 19.30 in debat in OMHP D1.09. Komt allen!

Mooie gelegenheid voor werklozen om die Sjoerd Potters van de VVD met zijn schandelijke uitspraken nu eens flink de waarheid te zeggen. Weblog Kritische Studenten Amsterdam kun je reageren. http://kritischestudentenamsterdam.nl/2014/04/06/debat-dwangarbeid-na-je-diploma/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten