Formulier Inventarisatie dwangarbeid.

Inventarisatie van projecten waar mensen werken met behoud van uitkering

Het Comite Dwangarbeid Nee is bezig met het inventariseren van ervaringen van mensen die met behoud van uitkering werk verrichten in bepaalde projecten. Vaak wordt er druk uitgeoefend waarbij de uitkeringsgerechtigde dit verplicht moet doen. Anders verliest hij/zij  de uitkering of krijgt een strafkorting. Wij noemen dit dwangarbeid. Graag willen wij weten onder wat voor voorwaarden mensen daar werken en hoe ze behandeld worden.  Sluit je aan!. info@dwangarbeidnee.nl

3 opmerkingen:

 1. SP-wethouder Hennie Hemmes laat mensen werken met een uitkering, zonder CAO, middels het SW-bedrijf Synergon, waar Hemmes nota bene voorzitter van is. Met de beloofde premies en de zogenaamde 'wachtlijsten' wordt gesjoemeld. In Winschoten zit Synergon al achter het loket van Sociale Dienst en UWV. Waarom lees ik daar niets over op dit weblog?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit dus bij de dwangarbeid van Synergon... Heb een wwb uitkering. Hier doen ze niks om je aan het werk te krijgen. We doen simpel in en uitpakwerk. Het is gewoon vernederend en gênant om dit te doen. Maar je moet wel.
   Ze gaan met je om als een nummer. Het is gewoon zinloos dit, want ik denk niet dat ik er een baan aan overhoud...

   Verwijderen
 2. Hoe zit het eigenlijk met de toepassing van Artikel 365 van het Wetboek van strafrecht?
  http://maxius.nl/wetboek-van-strafrecht/artikel365

  BeantwoordenVerwijderen